Недела на спортот 2023

организирано од Агенција за Млади и Спорт

40 ОПШТИНИ

Фотогалерија од реализирани настани

Повеќе за нас и нашата мисија

Развој на спортот со активно вклучување на граѓаните, индивидуално, институционално унапредување и грижа за здрав живот. #BeActive

Европската недела на спортот🏀 насловена како #BeActive ќе придонесе за развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, индивидуално и институционално унапредување и промовирање на стилови за водење грижа на здрав живот на секој поединец. 🏅Следете не и приклучете ни се во Септември во сите спортски активности што ни ги носи Европската недела на спортот.

#BeInclusive EU Sport Awards 2023 now open for submission

Спортските награди на ЕУ #BeInclusive 2023 имаат за цел да ги наградат и да им дадат видливост на најдобрите проекти кои успешно ја поддржаа инклузијата преку спортот.

EWOS 2022 coming soon

Дали сте спремни за уште една нова возбудлива европска недела на спортот?

 Почнуваме со мнооогу нови активности за оваа година и Ве охрабруваме да се вклучите во нашата богата програма за заедничка цел – Здрав живот, физичка активност и позитивна енергија тоа е клучот на успехот!

#BeActive

Бидете дел од нашата мисија...

 Како едни од првите учесници во склоп на пред кампања на европската недела на спортот се приклучија спортистите на мал фудбал “Голема Богородица” од село Мустафино. Овој турнир е поддржан од Агенција за млади и спорт / Agency of youth and sport и Општина Свети Николе главни покровители.

Од 23-30ти септември “

Европска недела на спортот поттикнува развој на спортот, здрав дух и здрав живот. Бидете активни и вклучетесе во европска недела на спортот Септември 23-30ти, 2022. Наскоро следи распоред за при кампања!!
 

23

Септ.

24

Септ.

24

Септ.

19 часот

24

Септ.

Цел ден

24/25

Септ.

24-25 Септември

30

Септ.

19 часот

“Ајде сите да скокаме заедно“

/////////

“Ајде сите да скокаме заедно“

/////////

#EWOS2022 #BeActive

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот е проект на Европска Унија, во која се вклучени Европските земји, но и земјите кои претендираат да бидат дел од семејството на Европа.

Агенцијата за млади и спорт беше носител на овој проект во последните пет години, во кои за време, пред и по неделата на спортот учествуваа илјадници деца, млади, но и повозрасни лица.

Сите тие преку разни спортски активности, образовни семинари, обуки, натпреварувања, ја одбележуваа неделата на спортот.

Оваа година покрај активностите кои ќе бидата дел од програмата на носителот на проектот на земјата учесник, Европската комисија овозможува на сите физички лица, здруженија, спортски и образовни институции да пополнат свои апликации, во кои со свои идеји за организација на спортски активности ќе бидат дел од „Европската недела на спорт.

Повеќе за нас и нашата мисија

Развој на спортот со активно вклучување на граѓаните, индивидуално, институционално унапредување и грижа за здрав живот. #BeActive

Европската недела на спортот🏀 насловена како #BeActive ќе придонесе за развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, индивидуално и институционално унапредување и промовирање на стилови за водење грижа на здрав живот на секој поединец. 🏅Следете не и приклучете ни се во Септември во сите спортски активности што ни ги носи Европската недела на спортот.

Често поставувани прашања

Пронајдете ги одговорите на сите често поставувани прачања во врска со “Eвропсата недела на спортот”. Доколку вашето прашање не го гледате тука контактирајте не на тел: 02 311 9628

Можете да пишете дирекно на емаил адресата на Националниот Координатор (a.dicevska.ams@gmail.com)

Не, сите настани се бесплатни.

Не, имаме и пред кампања како и пост кампања. За повеќе информации оставете ваши податоци (нека има копче тука за контакт да потполнат инфо и дирекно кај мене на маил ако може да стигаат би било добро).