Добредојдовте во нашата

Гелерија

Toptash Downhill Cup – Трка
24.09.2022 BE ACTIVE NIGHT – СТРУМИЦА
Во штип се одржа младински натпревар во спортско качување, дисциплина тежинско кој се одржа на Пљачковица на вештачката карпа Вртешка

Европската недела на спортот под препознатливото мото “BeActive” 2022

Отварање на Европската недела на спортот под препознатливото мото “BeActive” 2022

Адреналин, забава и позитивна енергија така би го опишале денешниот рафтинг на Матка поддржан од Кајакарска федерација на Македонија во соработка со Агенција за млади и спорт 23,09,2022

Кратко видео од настанот на 15.09.2021 - "Ден на скејтот"

Сакаш да си највисоко од сите?

Качувањето игра клучна улога во развојот на моторните вештини во раното детство.
Постојат докази дека искачувањето на млада возраст помага да се зголеми свесноста за просторот и насоката, а исто така ги зајакнува физичките вештини како што се рамнотежа, координација на рацете и нозете и агилност.
 
5 здравствени придобивки од качување на карпи 
● Ги зајакнува вашите мускули
●Ја подобрува вашата флексибилност. …
● Го штити вашиот кардиоваскуларен систем. …
● Се бори против хронични заболувања.
● Подобрување на координацијата.